+31 (0)6 2444 9388

Tekst op je website – anders en beter

Social Media marketing en profiel en banner design voor social media kunt u betaalbaar laten doen bij hilgie.com

22 september 2015 - Je hebt een geweldig mooie website die voor de bezoekers prima te navigeren is. Geen vuiltje aan de lucht, zo’n gelikte site moet gewoon wel terugkerende bezoekers en wie weet nieuwe klanten/leden werven! De foto’s zijn scherp en goed gekozen, de buttons reageren razendsnel en je menu op de site is duidelijk.

Maar hoe zit het met de inhoud van je website, ofwel de content, zoals dat in internettaal heet? Heeft jouw websitebouwer of webdesigner genoeg teksten gekregen? Of moest hij het doen met enkele alineaatjes en een “Ik hoop dat het zo wel duidelijk is”…? Arme webdesigner… arme jij… Ja, jij vooral. De webdesigner gaat weer verder met zijn volgende klus, maar jouw website is eigenlijk goed naar zijn grootje.

Want zeg nou zelf, hoe lang blijf jij op een website hangen als je via de content nauwelijks informatie krijgt? Of als die tekst zó beroerd is geschreven dat je denkt, lâ-maar…

Mooie foto’s, mooi design, beroerde teksten… lâ-maar…

Een voorbeeld (1): “Indien u meer wil weten over onze diensten, kunt u contact met ons opnemen via onderstaand e-mailadres”. Niks mis mee, met die tekst. Nee toch? Of...huh…?
Ander voorbeeld (2): “XYZ is een bedrijf waar u aan het juiste adres bent voor al uw deskundig uitgevoerde reparaties en vervangingen. Wij staan op alle werkdagen voor u klaar met ons vakkundig team. U bent van harte welkom.”

Kan anders, lekkerder, en toch netjes:
“XYZ voert alle reparaties en vervangingen deskundig voor u uit. U kunt van maandag tot en met vrijdag bij ons vakkundig team terecht.”

Pittiger

De tekst is korter, pittiger. Bezoekers houden niet van lange teksten die in feite niet veel toevoegen aan wat ze al hadden begrepen. Kort en to the point waar mogelijk, wat langer waar nodig is.

Nog een voorbeeld (3) – je wil kartonnen dozen bestellen: “Het zeer uitgebreide assortiment van ABC bevat naast specifieke, branchegerichte verpakkingen ook tal van verpakkingen die ook in andere branches prima te gebruiken zijn”.

Anders, en gemakkelijker te lezen: “Naast het uitgebreide assortiment specifieke verpakkingen, heeft ABC ook veel verpakkingen die in andere branches goed van pas komen”. Wat denk je? Kun je hier jouw doos wel vinden? Zeker wel!

Lekkerder

Ja maar, zeg je nu, ik kan helemaal geen lekkere teksten schrijven! Ik vind het hoe dan ook moeilijk om te schrijven! Wij bij hilgie.com begrijpen dat heel goed. Ieder zijn vak of specialiteit en daarom helpen we je graag een handje. We ontwerpen niet alleen je website, maar verzorgen ook de content op je website. Zolang jij de informatie maar aanlevert waar wij iets moois van kunnen maken.

En je site-inhoud actueel houden met nieuwsberichten en blogs doen we ook graag voor je. Want hoe vaker een website zijn inhoud vernieuwt of aanvult, des te hoger kom je bij de zoekresultaten te staan. Net zo goed als het aantal bezoekers daarin een woordje meespreekt. Dus laat de inhoud aan ons over en je website wordt er nog mooier op!

“Wilt u meer weten, stuur ons dan NU even een e-mail”. Uh? Zo kan het ook, in plaats van de tekst uit het voorbeeld hier boven (1).

Korter, pittiger, lekkerder. Bovendien met een call to action, een aansporing NU iets te doen (in plaats van overmorgen of nooit). Laat het schrijven van teksten maar gerust aan ons over!

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Social Media en de eerste indruk
Virtueel werken heeft de toekomst
Visitekaartje is van alle tijden
Pinterest hoort er bij
Goedkope webhosting? Vergeet het maar!
Content Management hoort er bij

 

Over hilgie.com: 
De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

Laatste projecten