+31 (0)6 2444 9388

Blog

Als ondernemer is het belangrijk actief te zijn op de social media op het internet. Die vuistregel heeft iedereen inmiddels wel begrepen. De een is er actiever in dan de ander, maar het ‘aanwezig zijn’ op Facebook, Twitter en LinkedIn is belangrijk… ja, dan ben je goed bezig! Pardon, wás je goed bezig. Want wie niet actief is op Google+, laat een geweldige mogelijkheid om gemakkelijk gevonden te worden op internet lopen.

Google+ (spreek uit Goegel Plus) is – uiteraard – van Google, die nog steeds de voornaamste zoekmachine op het internet is. Overal. Wie hoog op de resultatenlijst van Google wil scoren, is heel actief op het internet, past zijn website content wekelijks aan en gebruikt de social media als waren ze van hemzelf. Maar bij vrijwel iedereen ontbreekt Google+ nog.

‘Hangplek’

Google+ werd eerst op Facebook bijvoorbeeld gezien als een ideale ‘hang’plek om elkaar wat beter te leren kennen, een plek voor uitwisseling van informatie over een gemeenschappelijk onderwerp, om een beetje links en rechts te chatten. Maar intussen is Google+ uitgegroeid tot een vriendelijk groot monster waar je niet meer omheen kunt. Zoekmachine optimalisatie (SEO in het Engels) kan echt niet meer zonder Google+

Google+ verslaat Facebook op allerlei fronten, groot en klein. De lay-out is uiterst 2016 en toekomstgericht en je ziet in één blik waar je wil zijn. Je kunt op Google+ je kennissen en vrienden indelen in kringen, zodat privé ook echt privé blijft, en zakelijk lekker zakelijk. Je kunt mensen opzoeken met dezelfde belangstelling, of juist op zakelijk gebied je contacten leggen. En als je dan maar regelmatig even op Google+ ‘zit’, stijgt jouw zaak of stichting of wat dan ook als een vuurpijl op de resultatenlijst van Google. En wie weet ook in andere zoekmachines.

Videochat

(Video)chatten met één persoon of een hele groep? Daar draait Google+ zijn hand niet voor om! Heb je dus een product of dienst die eigenlijk wat mondelinge toelichting behoeft, dan houd je eens in de week een Google+-spreekuurtje. Je verwijst mensen naar dag en tijdstip, voegt ze toe in de chat en wie weet heb je er een nieuwe klant bij!
Met de + button op Google+ kun je je stem uitbrengen op artikelen, foto’s of opmerkingen die je bevallen. Je kunt je privacy zo streng of soepel maken als je wil, afhankelijk van de groepen die je in je kringen hebt. Elke kring zijn eigen graad van privacy! Google+ combineert de voordelen van alle andere social media en is duidelijk een trendsetter. Een waar je met je bedrijf of stichting bij moet willen horen, wil je helemaal 2016 zijn!

 

Over hilgie.com: 
hilgie.com is een allround web & designbureau voor online en offline communicatie. Wij helpen je effectief te communiceren met jouw doelgroep. Door slimme en creatieve communicatiemiddelen te bedenken die naadloos bij jou en je bedrijf passen. Bijvoorbeeld een innovatieve website of een brochure met mooi beeldmateriaal en een duidelijk verhaal. Of een compleet nieuwe huisstijl die uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Maar ook voor ‘alleen’ een logo of flyertje kun je bij ons terecht.

Laatste projecten