+31 (0)6 2444 9388

Blog

Het nieuwe jaar is voor hilgie.com goed begonnen. Aan de toch al goed gevulde portefeuille van opdrachtgevers is een nieuwe toegevoegd. Het Van der Valk Hotel in Antwerpen, een hotel dat recentelijk door het concern is overgenomen.

De samenwerking is voorafgegaan door uitgebreide besprekingen, want hilgie.com heeft veel te bieden maar werkt ook precies op maat. Een goede afstemming is dus heel belangrijk. Willem Polman, directeur van Van der Valk Hotel Antwerpen (samen met zijn vrouw de 4e generatie uit de Van der Valk familie) is vol lof over die voorbereidende gesprekken: “Het door hilgie.com geschreven rapport over onze website heeft ons al op weg geholpen en we hebben er vertrouwen in (...) dat onze website top gevonden gaat worden.”

Belangrijkste zoekmachines

Daar is het Van der Valk Antwerpen om te doen: goed gevonden worden in de belangrijkste zoekmachines, om op die manier een klantenkring op te bouwen en zich in de nabije toekomst te kunnen scharen in de top 3 van 4 sterren hotels in de regio Antwerpen.

Polman is ook tevreden over de deal die is gesloten: “hilgie.com legt een aantrekkelijke prijs neer en schroomt niet om advies te geven voordat we de offerte hadden ondertekend.”
hilgie.com gaat zich niet alleen bemoeien met de betere vindbaarheid van de website van Van der Valk Hotel Antwerpen in de zoekmachines, maar ook met de teksten en indeling van de website.

Agenda bijhouden

En, ook niet onbelangrijk, de website van het hotel moet worden “bijgehouden”. Evenementen, arrangementen, aanbiedingen; een actuele agenda op de site maakt van elke onderneming meteen een dynamische. Niets is zo dodelijk als anno 2016 nog evenementen van 2014 op je site hebben staan!

hilgie.com is heel blij deze klant te mogen begroeten. Ook al ligt Antwerpen “om de hoek”, met Van der Valk Hotel Antwerpen is er toch een stap over de grens gezet.

 

Over hilgie.com: 
hilgie.com is een allround web & designbureau voor online en offline communicatie. Wij helpen je effectief te communiceren met jouw doelgroep. Door slimme en creatieve communicatiemiddelen te bedenken die naadloos bij jou en je bedrijf passen. Bijvoorbeeld een innovatieve website of een brochure met mooi beeldmateriaal en een duidelijk verhaal. Of een compleet nieuwe huisstijl die uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Maar ook voor ‘alleen’ een logo of flyertje kun je bij ons terecht.

Je website staat vol met informatie in de vorm van tekst, graphics, foto’s en eventuele links naar andere sites. De informatie is wat je bezoeker wil zien, of het nou om je product of om je diensten gaat. Goede informatie trekt bezoekers aan, en wellicht komt een aantal van hen ook weer bij je terug op de site.

Maar hoe weten bezoekers dat jij een interessante website hebt? Door in een of meerdere zoekmachines op zoek te gaan. Ze tikken een zoekwoord of een zoekzinnetje in, drukken op ‘enter’ en hoppa!, daar rolt een lijst geschikte sites over het scherm. En jij wil in dat rijtje geschikte sites staan… zeker weten!
Om hoog in de lijst met zoekresultaten terecht te komen, moet je SEO-teksten hebben. SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel optimalisatie voor de zoekmachines. Jouw teksten (en foto’s) moeten zó goed zijn dat een zoekmachine niet om je heen kan. Maar hoe doe je dat?

Tekstlengte

Lang werd gedacht dat een tekst op een webpagina niet te lang, maar ook niet te kort mocht zijn. Allerlei ‘deskundo’s’ noemden een aantal woorden waaraan je je zou moeten houden. Tussen de 350 en 500 woorden zei de een; minstens 400 woorden zei de ander; zeker niet langer dan 600 à 700 woorden… zoveel hoofden, zoveel zinnen. Dat woordjes tellen wordt tegenwoordig losgelaten. Content, de officiële naam voor de inhoud van webpagina’s, moet vooral zinvol zijn. En zinvol hoeft zich niet aan lengte te houden.

Zinvol houdt in dat je je bezoekers de juiste informatie geeft met voldoende onderbouwing, achtergrond en deskundigheid. Dat je de eventuele vragen van je bezoekers bij voorbaat beantwoordt, zodat ze welgemoed over je site surfen, omdat ze jouw inhoud vertrouwen, voor waar aannemen. Betrouwbare informatie, goed geschreven, zonder taal- of tikfouten, en vooral zonder overbodige liflafjes ter opvulling.

Moeilijk? Misschien, maar wie van zichzelf weet daar niet zo goed in te zijn, kan zo’n schrijver altijd gewoon ‘huren’. Via hilgie.com bijvoorbeeld, die weet van wanten waar het om het ‘nieuwe SEO schrijven’ gaat. Of via de buurvrouw, bij wijze van spreken. Het gaat er om dat je goede, informatieve en stevige tekst op je website hebt staan.

Aantal keywords

Nog een opvatting die het loodje heeft gelegd: keyword density. De dichtheid van keywords (sleutelwoorden of zoekwoorden) in een tekst. Voorheen was het heilige percentage 2,7%. Ga er maar aan staan: op elke 100 woorden mocht het hoofd keyword 2,7 keer voorkomen. En dan ook nog op bepaalde plaatsen in de tekst, en in elk geval in de kop!

Nu is het motto: gebruik je keywords zorgvuldig, met mate maar niet geforceerd weinig of juist heel veel. Beide hoeveelheden leiden tot komische teksten. Als je over schoenen schrijft, is het onvermijdelijk dat woorden als ‘schoen’ en ‘schoenen’ herhaaldelijk voor komen. Het is onzin om opeens van ‘schoeisel’ te spreken als je een paar hoge hakken beschrijft. Het is eveneens onzin om in elke regel met de woorden te strooien. Dat bevordert nou niet bepaald de leesbaarheid van je tekst. Het is eigenlijk net als met alcohol: geniet, maar drink met mate.

Moet je dan toch niet een doorgewinterde SEO-schrijver in huis halen voor je teksten? Die kan toveren met de keywords en lengtes zodat jij lekker hoog eindigt in die lijst met zoekresultaten? Nee, je bent beter af met iemand die zijn vak – schrijven – verstaat. En serieus voor je aan de slag gaat, na eventuele briefing en research. Het resultaat is dan een goede tekst met daaruit voortvloeiend (een toename van) nieuwe en terugkerende bezoekers.

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
IMAP vervangt POP3 definitief
Een grafisch symbool dat álles zegt...
Houd volgers op social media te vriend
Tekst op je website – anders en beter
Social Media en de eerste indruk
Virtueel werken heeft de toekomst

Over hilgie.com: 
hilgie.com is een allround web & designbureau voor online en offline communicatie. Wij helpen je effectief te communiceren met jouw doelgroep. Door slimme en creatieve communicatiemiddelen te bedenken die naadloos bij jou en je bedrijf passen. Bijvoorbeeld een innovatieve website of een brochure met mooi beeldmateriaal en een duidelijk verhaal. Of een compleet nieuwe huisstijl die uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Maar ook voor ‘alleen’ een logo of flyertje kun je bij ons terecht.

Laatste projecten