+31 (0)6 2444 9388

Blog

30 juli 2015 - Je hebt een website, eentje waar je blij mee bent. Hij is prachtig in elkaar gezet en voorzien van alle mogelijke illustraties, nieuwsberichten, mogelijkheid tot video’s en “lopende” berichten. Er komt regelmatig bezoek op je website en de bezoekers benutten de mogelijkheid om contact met je op te nemen als ze verdere informatie of een afspraak willen. De content (inhoudelijke informatie op je webpagina’s) is informatief maar niet gortdroog en nodigt uit tot verder rondkijken op je site.

Dan komt het moment dat bepaalde inhoud van je website verouderd is. De nieuwsberichten bijvoorbeeld, zijn allang oud nieuws, je hebt in de tussentijd veel leuker fotomateriaal gekregen en je zou eigenlijk ook wel een blog willen, maar ja, wie maakt er een blog en meer nog, wie schrijft er regelmatig een blogbijdrage?

Als je website is gemaakt met WordPress of Joomla, heb je meestal een CMS (content managing system), waarmee je je website steeds weer kunt aanpassen aan de actualiteit, je producten of diensten kunt weghalen of toevoegen en, inderdaad, een blog kunt bijhouden. Daar hoef je geen nerd voor te zijn, maar je moet toch wel iets ‘hebben’ met computers, om daar een beetje mee te kunnen spelen. Niet omdat het per se heel moeilijk is, maar omdat het werken met een CMS nu eenmaal vlotter gaat, als je het leuk vindt om te doen.

Dan dringt zich de vraag op: wil jij zelf je content actualiseren, schrijven, verwisselen, of schakel je daar je webdesigner voor in? Als je prutsen met een computer leuk vindt, kun je zelf met het systeem aan de slag. Als je vindt dat je wel iets leukers kunt bedenken voor je enige vrije avond van die week, dan schakel je toch je webdesigner in! Die tovert niet alleen 1-2-3 een aantal nieuwe pagina’s voor je tevoorschijn en ruimt oude op, maar heeft ook vaak contact met schrijvers die gewend zijn voor het internet te schrijven, en fotografen die weten hoe een foto op internet er op zijn mooist uitziet. Zo’n bedrijf is dan even net een aannemer...

Besteed je deze regelmatig terugkerende klus uit, dan kun jij je tijd besteden aan andere belangrijke dingen, zaken waar je goed in bent. Zoals je bedrijf runnen, nieuwe klanten/cliënten vinden, verantwoord ondernemen en een goed personeelsbeleid voeren. En je vrije tijd ook echt vrij houden voor geliefde, gezin, familie, vrienden, je hobby’s... Ieder doet waar hij goed in is en het is niet voor niets dat een webdesignbedrijf vaak zo veel te bieden heeft. Het wil zijn klanten zo goed mogelijk bedienen!

Wat voor het ene bedrijf geldt, geldt niet voor het andere. Er zijn websites die elke twee weken moeten worden bijgewerkt, andere hoeven maar eens in de twee, drie maanden onder de loep. Wij weten wat in jouw branche gebruikelijk en noodzakelijk is en kunnen je dus het beste adviseren. Wat je met dat advies doet, is een tweede. Maar je wilt graag je aantal bezoekers op je website behouden zo niet vergroten. Wij weten hoe dat moet. Poetsen je website op tot hij weer glanst en glimt, klaar voor een nieuwe stroom bezoekers. Werken met een CMS is leuk en goed, wij doen het gewoon een tikkeltje beter!

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Visitekaartje is van alle tijden
Pinterest hoort er bij
Goedkope webhosting? Vergeet het maar!
Content Management hoort er bij

 

Over hilgie.com: 
De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

16 juli 2015 - Werken in een paperless office is zo 2015. Weg met alle papieren rekeningen, prints van documenten die vervolgens in een map moeten, weg met volle archiefkasten en stoffige boekenplanken vol ordners die je al in geen jaren hebt opgeschoond… We leven in de elektronische eeuw dus we doen alles, of in elk geval zo veel mogelijk, elektronisch.

Goed zo, het milieu vaart er wel bij, de bomen in het bos mogen blijven staan. Maar gooi nou niet het kind weg met het badwater! Er zijn echt nog wel papieren ‘dingen’ die niet achterhaald zijn in deze eeuw. Zaken die van alle tijden zijn.

Stel je voor: een fijn gesprek gehad met een mogelijke klant. Prijs en voorwaarden vielen goed, de opdracht of de leverantie is voor jou goed te doen. De koffie was geen smerige automatenkoffie en het gesprek buiten de ins and outs van de mogelijke opdracht ging ook nog ergens over. Een hartelijke handdruk op weg naar de deur. “Hoe kan ik u bereiken?”, vraagt je mogelijke klant. Eh… “Hebt u een pen en papiertje? Dan schrijf ik ons emailadres en telefoonnummer even voor u op...” Weg mogelijke opdracht!

Jammer dan. Nou nee, nergens voor nodig. Hoewel al vele eeuwen oud, is het visitekaartje nog steeds iets waar geen enkel bedrijf zonder kan. Groot bedrijf, klein bedrijf, zzp’er, vereniging of stichting, iedereen heeft visitekaartjes. In China had men die al in de 15e eeuw, in de 17e eeuw werd in Europa, het eerst in Frankrijk, het visitekaartje geïntroduceerd: carte visite. De adel en gegoede burgers gingen nooit ergens op bezoek als ze niet eerst ruim tevoren werden aangekondigd door middel van een visitekaartje. Werd dat kaartje aan de boodschapper mee terug gegeven in een envelop, dan was het op handen zijnde bezoek niet welkom, zo blijkt uit een artikel van Marjolijn Kamphuis op de website Numrush. De rest is geschiedenis.

Vroeger werden de visitekaartjes bij de drukker ontworpen, gezet en gedrukt. Eventueel met bijpassend briefpapier, correspondentiekaarten en enveloppen. Jammer voor de drukkers is dat een beetje achterhaald voor de gewone huis-tuin-en-keuken houder van visitekaartjes. Die gaat naar een groot, wereldwijd online bedrijf dat voor een habbekrats je kaartjes drukt en bezorgt, nadat je eerst uit vele standaard opmaakmodellen en kleuren hebt mogen kiezen.

Maar geeft zo’n standaard kaartje nou echt jouw bedrijf weer? Hoe laad je heel precies jouw logo op, tegen extra kosten weliswaar, en vind je precies de letter die bij jouw bedrijf, jouw stijl past? En het ontwerp? Pak je één van die standaard dingetjes, of zoek je toch meer iets eigens? Natuurlijk is een doe-het-zelfkaartje handig, en niet duur. Het kan ook best, voor heel veel zaken. Maar je zou toch eens kunnen overwegen of jouw bedrijf niet net dat tikkie méér nodig heeft om bij een onbekende – of bekende – er uit te springen. Een visitekaartje is als een eerste indruk, die vergeet iemand nooit. Net zoals een slap handje geven geen goede indruk maakt – iemands botten fijnknijpen evenmin trouwens.

Laat jouw visitekaartje jouw bedrijf weerspiegelen: met een mooi ontwerp, een mooie letter, een kleur die past in jouw huisstijl en als je het hebt jouw logo er op. Wie kan dat beter doen dan een bedrijf dat alles daarvoor in huis heeft? Wij helpen je graag aan een mooi visitekaartje, overleggen met je over het ontwerp en laten je zien hoe het kaartje er uit komt te zien vóórdat het wordt afgedrukt. Ook de papierkeuze is aan jou, natuurlijk. Want je hebt –tig soorten en kwaliteiten papier. Met een mooi ontwerp en mooi papier haal jij die order binnen. En laat dat papiertje en pen maar over aan iemand anders...

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Pinterest hoort er bij
Goedkope webhosting? Vergeet het maar!
Content Management hoort er bij
Waarom nog brochures, folders of flyers laten ontwerpen?
 

Over hilgie.com: 
De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

3 juli 2015 - In heel veel huishoudens hangt een prikbord in de keuken, de huiskamer of in de gang. Of ieder heeft zijn eigen prikbord op zijn kamer. Die borden hangen vol met recente foto’s, afsprakenkaartje van de tandarts, een uitnodiging voor een feestje…

Digitaal is er ook zoiets: Pinterest. In een vrije vertaling zou je kunnenzeggen “je prikt (pin) alles op waar je belangstelling (interest) naar uit gaat”. Een prikbord dus. Er zijn miljoenen mensen met een privé-pinboard, maar er zijn ook talloze bedrijven die een pinboard hebben. En daar laten ze een foto zien van een voor hem opmerkelijk of nieuw product. 

Wie dat product leuk vindt, klikt er op om het bekijken. Vind je het een leuk idee voor iemand anders dan pin je het op je eigen board. Wedden dat een aantal van jouw vrienden en volgers ook een kijkje nemen? Zo gaat dat immers op internet… iets wat leuk of interessant is, heeft binnen een paar uur duizenden “views”.

Opgeprikt

Ik zie je al likkebaarden… een pinboard op Pinterest voor jouw bedrijf… dat moet hem worden! Leuke foto’s genoeg en met een beetje geknutsel met de link en het uitsnijden ben je zo opgeprikt. En wat zo leuk is… je kunt er steeds iets bijhangen of weghalen, een nieuw board creëren, naar categorie producten of diensten van je bedrijf. Mogelijkheden te over.

Pinterest bestaat pas een paar jaar, maar is als social medium razend populair. Geen wonder, want met relatief weinig moeite kun je een groot publiek bereiken, zeker als je een pin hebt die viral gaat, die door iedereen wordt opgepikt. Het aantal bezoekers naar je site neemt dan opeens flink toe. En hoe meer bezoekers, des te groter de kans dat er een nieuwe klant uit komt. Pinterest hoort er gewoon bij tegenwoordig.

Er is ook een omgekeerd effect. Door rond te neuzen bij andere gebruikers van Pinterest kom je er ook achter wat jouw klanten interesseert. Daar kun je dan leuk op inspelen, want hoe beter je jouw doelgroep kent, des te beter kun je die bedienen.

Uitstraling

Een pinboard vergroot de uitstraling van jouw bedrijf. Net zoals een goede blog dat doet, en een mooie website. Bovendien kun je op jouw board ook laten zien waar jouw bedrijf voor staat, wat jouw missie is en wat jouw sociale betrokkenheid. Er is niets mis met het pinnen van een logo van een hulporganisatie waar je veel vertrouwen in hebt.


Het is heel wel mogelijk dat je niet zo handig bent met het pinnen van beeldmateriaal op je site. En met het installeren van een icoontje op jouw website zodat bezoekers jouw beeldmateriaal meteen kunnen pinnen. Geen nood, wij zijn dat wel! En wij kunnen jou een complete ondersteuning bieden voor je aanwezigheid op Pinterest. Dus niet één keer een foto pinnen, maar zo vaak en zo veel als jij wil. Neem contact met ons op en we vertellen je er alles over!

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Goedkope webhosting? Vergeet het maar!
Content Management hoort er bij
- Waarom nog brochures, folders of flyers laten ontwerpen?
- 3 redenen waarom uw website responsive moet zijn
 

Over hilgie.com:
De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

Laatste projecten