+31 (0)6 2444 9388

Blog

11 juni 2015 - Dit is een verhaal over het aloude “goedkoop is duur koop”. U kent dat gezegde vast wel, we hebben ons allemaal wel eens bekocht gevoeld. Is dat met een wel erg goedkoop shirt in de uitverkoop, dan halen we onze schouders op en gaan door met ons leven. Is dat met uw bedrijfswebsite dan wil de stressmeter nog wel eens pieken.

Elke website, hoe eenvoudig ook, heeft een webhostingbedrijf nodig. Een webhostingbedrijf dat voor een bedrag per maand/jaar/twee jaar uw website “in de lucht” houdt, zodat iedereen die kan bezoeken. En dat is voor uw bedrijf uiterst belangrijk, want veel bezoekers ontvangen betekent omzet, en omzet is waar uw bedrijf op draait. Verkoop van producten, dienstverlening, consultancy, het is allemaal verkoop.

Nu zijn er webhostingbedrijven en webhostingbedrijven, zowel binnenlandse als buitenlandse. Als u uw hosting voor een prikkie voor elkaar hebt, staat dat misschien aardig in de boeken, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Voor een paar euro per maand online staan betekent ook voor een paar euro prestaties en service. Ofwel, het gaat goed zolang het goed gaat…

Gebeten hond

Maar… bij goedkope hosting wil nog wel eens wat fout gaan en wie is dan de gebeten hond? U natuurlijk, of erger nog, uw webdesigner. Nooit het hostingbedrijf, ben je gek?
Dus u hebt uw prachtig ontworpen website via een goedkope hosting online. Wát kan er dan zoal mis gaan? We houden het simpel, gaan even niet in op het ontbreken van allerlei technische mogelijkheden (meestal besteedt u die toch uit, die techniek).
Dit kan er mis gaan:
- De server van het hostingbedrijf en uw website zijn niet helemaal op elkaar afgesteld. Natuurlijk niet, de server werkt met de grootste gemene deler, die is er niet voor u.
- De beveiliging van de server is maar matig, waardoor uw website risico loopt te worden gehackt of besmet te worden met een of meer virussen.
- De dure server van uw hostingbedrijf wordt volgestouwd met zo veel mogelijk websites, want dat apparaat moet op de een of andere manier rendabel worden. Gevolg: trage website, het duurt eindeloos voor een pagina downloadt.
- En tijdens het spitsuur, als iedereen zit te surfen en rondneuzen op het net, is uw website nóg trager, of zelfs nauwelijks bereikbaar… welke bezoeker gaat daar op zitten wachten?
- Het bedrijf dat uw website goedkoop host, wil natuurlijk wel wat verdienen. En dus plaatst het advertenties op uw website. Advertenties waar u helemaal niets over hebt te zeggen en die u ook niet kunt weghalen.
- Uw goedkope webhoster heeft doorgaans ook geen back-up mogelijkheden, voor als er iets fout gaat. Daar kan het bedrijf niet aan beginnen! Hebt u zelf geen back-up van uw website? Jammer dan…
- En tot slot: een helpdesk heeft een goedkoop bedrijf meestal niet. Dus als u problemen heeft met uw site, staat u er helemaal alleen voor.

We zeiden het al: goedkoop is duurkoop.

Degelijke webhosting

Even ter vergelijking: een mooie website (ontworpen door een webdesigner misschien?) via goedkope hosting online is als
-een dierentuin zonder dieren
-een vlag op een modderschip
-een gazon vol onkruid
-een printer zonder inkt
-een auto die niet start
-enz.

U doet uzelf en uw webdesigner een groot plezier door te kiezen voor degelijke webhosting. Daar komt uw website in zijn volle glorie tot zijn recht, draait hij als een tierelier en als er eens iets is, is hulp altijd nabij. U of uw webdesigner kan te allen tijde iets aan de website veranderen zonder dat de hele boel op tilt slaat. Het kost u hooguit een paar tientjes per maand en brengt u een heleboel rust.

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Content Management hoort er bij
- Waarom nog brochures, folders of flyers laten ontwerpen?
- 3 redenen waarom uw website responsive moet zijn
- Waarom een professioneel logo belangrijker is dan u denkt

 

Over hilgie.com:
De ontwikkelingen op het gebied van online verkoop, -marketing en -informatie gaan snel en social media blijft zich uitbreiden. Stilstand is achteruitgang. Daarom zorgen we bij hilgie.com steeds dat we op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën, dat we weten wat er ‘hot’ is op het gebied van social media en dat we ons steeds door blijven ontwikkelen. We zorgen steeds voor nieuwe experts op het gebied van grafisch ontwerp om te zorgen dat we steeds met nieuwe ideeën komen en altijd met een frisse blik blijven kijken naar de wensen van de klant.

Laatste projecten