+31 (0)6 2444 9388

Blog

Goed nieuws voor iedereen die nog in de jaren negentig leeft bij de gedachte aan het opzetten van een nieuw e-mailaccount... Je hoeft geen POP3 gedoe meer te doen! Geen geknutsel meer en wanhopig de hulp inroepen van iemand die bij POP3 niet meteen de gordijnen invliegt. Want er is nu IMAP! En hoewel je soms nog een en ander moet instellen, is er minder ongenoegen, want veel providers zetten je automatisch op IMAP.

POP3 is zo ouderwets als het aanslingeren van een automotor om te starten, als het malen van koffie met een handmolen, als... je snapt het wel. POP3 downloadde alle e-mails naar je desktop en sloeg het daar ook op. Meestal kreeg je van je provider een kleine opslagruimte, want ja, zo veel viel er niet te downloaden immers, 20 à 25 jaar geleden? Bovendien hadden de mailservers maar beperkte ruimte die – dus – duur was, je kon eenvoudig niet om POP3 heen. Je kon je e-mail toen alleen maar op dat ene apparaat bekijken. Nu hadden we 20 jaar geleden geen 4 tablets en 3 smart phones in huis, dus dat was toen ook geen probleem. Moet je nu eens komen...

Als je POP3 mail op meerdere apparaten binnen haalde, stond er overal een kopie. Verwijderde je dan op één apparaat het mailtje, dan stond het nog wel op het andere apparaat. Allemaal erg onduidelijk. Ook een nadeel was dat als je pc crashte, je al je e-mail kwijt was. Met IMAP overkomt je dat niet, alles blijft op de server staan.

Met IMAP werken heeft dus veel voordelen. De meeste providers zorgen zetten je automatisch op het IMAP-protocol. En met IMAP wordt er niets zo maar gedownload naar je harde schijf. IMAP geeft je een blik op de e-mails die er aan jou zijn verstuurd en op de webserver staan. En jij bepaalt welke je opent (downloadt), en welke niet. En welke bijlages je downloadt en welke niet.

Bovendien heeft IMAP een synchronisatie functie: als je je email op je telefoon hebt gelezen, markeert IMAP dat als ‘gelezen’. Kijk je later bijvoorbeeld op je tablet of laptop, dan zie je dat meteen. Heb je al een en ander uit je lijstje verwijderd – er komt een hoop onzin binnen, toch – dan komt dat ook niet terug als je je e-mail later op een ander apparaat bekijkt.

Mocht je nog een vreselijk oude bak van een computer op je werktafel hebben staan, waarop je nog steeds een POP3 toepassing voor je e-mail hebt draaien, dan is het nu echt hoog tijd om over te stappen op IMAP. Want echt veilig voor wat betreft privacy is POP3 ook niet meer. Je e-mails worden als platte tekst verzonden, dus elke nerd in spe kan jouw teksten lezen. Laat hilgie.com je helpen met de omschakeling als je er zelf niet uit komt. En als je een hosting pakket van hilgie.com hebt, zit je helemaal goed! Want alle pakketten van hilgie.com ondersteunen het IMAP-protocol. Geen gedoe met je e-mail dus...

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Een grafisch symbool dat álles zegt...
Houd volgers op social media te vriend
Tekst op je website – anders en beter
Social Media en de eerste indruk
Virtueel werken heeft de toekomst

Over hilgie.com: 
hilgie.com is een allround web & designbureau voor online en offline communicatie. Wij helpen je effectief te communiceren met jouw doelgroep. Door slimme en creatieve communicatiemiddelen te bedenken die naadloos bij jou en je bedrijf passen. Bijvoorbeeld een innovatieve website of een brochure met mooi beeldmateriaal en een duidelijk verhaal. Of een compleet nieuwe huisstijl die uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Maar ook voor ‘alleen’ een logo of flyertje kun je bij ons terecht.

Laatste projecten