+31 (0)6 2444 9388

Blog

Eén foto zegt meer dan 1000 woorden is de gevleugelde uitspraak, maar dat geldt eveneens voor een grafisch ontwerp. Dat kan een logo zijn, een slogan in een logo, of een verbeelding die speciaal voor de gelegenheid is gemaakt.

Parijs, vrijdag 13 november 2015. De wereld wordt geschokt door brute terreuraanslagen op verschillende locaties in de hoofdstad. Meer dan honderd doden zijn het gevolg, meest Fransen, maar ook velen uit andere landen.

De wereld kijkt ademloos toe hoe de Franse politie het muziektheater Bataclan aanvalt en de terroristen weet uit de schakelen. De overlevenden van de gijzeling zijn voor hun leven getraumatiseerd. Gevangen worden gehouden terwijl voor je ogen medegevangenen worden doodgeschoten, een voor een, is niet iets wat je snel vergeet.

Leiders uit alle landen spreken hun afschuw uit over deze aanslagen, goed gecoördineerd, dus zeker niet uitgevoerd door een stelletje enthousiaste amateurs. IS claimt zaterdagochtend de verantwoordelijkheid voor het bloedbad in Parijs en dreigt dat er nog andere aanslagen zullen volgen.

Wereldleiders en mindere goden beloven dat deze moorden niet ongestraft zullen blijven. De Fransen beginnen zaterdag meteen een stad die in de handen van IS is, te bombarderen. Hoe de moslimextremisten moeten worden aangepakt, daar zijn de dames/heren wereldleiders het nog niet over eens. En tot die tijd zouden we in angst en vrees moeten leven, is ongetwijfeld de bedoeling van IS. Want vandaag Parijs, morgen Wenen, overmorgen Den Haag… ja toch? Er zijn vele vormen van terreur en de psychische terreur is daar één van.

Er wordt dus veel gepraat, vergaderd en in de wandelgangen overlegd, lijntjes worden uitgezet. Woorden, woorden, woorden. Televisiebeelden worden eindeloos herhaald, samengevat en weer herhaald. Nieuwe beelden worden toegevoegd. Maar een stil protest zegt zo veel meer...

De 1 minuut stilte in West-Europa maandag om 12.00 uur… De vlaggen halfstok in Frankrijk en elders in Europa, de vele bloemen en lichtjes op de plekken van de aanslagen… En dit grafisch symbool voor vrede en vrijheid van Jean Julien, dat kort na de aanslagen als een lopend vuur de wereld overging. Via social media, t-shirts, aanplakbiljetten, noem maar op… De Eiffeltoren van Parijs verbeeld in het internationale symbool voor de vrede, mooier kun je je een stil protest niet voorstellen.

Julien had zijn tekening zó kort na de aanslagen klaar, dat hij er van werd beschuldigd een graantje te willen meepikken van deze tragedie. Wat natuurlijk kolder is! Wie goed weet wat hij wil tekenen, schilderen, schrijven, is zó klaar!

Honderdduizenden likes en duizenden reacties op Instagram in een oogwenk tijd, daarmee wordt maar weer eens aangetoond hoe sterk een grafisch beeld kan zijn. Daar kan geen internationaal politiek overleg tegenop. Je kunt honderden woorden uitspreken of schrijven, maar heel weinig zeggen, echt zeggen. Dit grafische symbool zegt álles.

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Houd volgers op social media te vriend
Tekst op je website – anders en beter
Social Media en de eerste indruk
Virtueel werken heeft de toekomst
Visitekaartje is van alle tijden

Over hilgie.com: 
hilgie.com is een allround web & designbureau voor online en offline communicatie. Wij helpen je effectief te communiceren met jouw doelgroep. Door slimme en creatieve communicatiemiddelen te bedenken die naadloos bij jou en je bedrijf passen. Bijvoorbeeld een innovatieve website of een brochure met mooi beeldmateriaal en een duidelijk verhaal. Of een compleet nieuwe huisstijl die uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Maar ook voor ‘alleen’ een logo of flyertje kun je bij ons terecht.

3 november 2015 - Iedere ondernemer doet zijn best zijn klanten te bereiken, ongeacht de omvang van zijn bedrijf. Nieuwsbrieven per email zijn altijd een goede manier geweest om met je doelgroep te communiceren. Ook social media als Facebook en Twitter zijn veelgebruikte middelen om de klant te bereiken. Maar uit de laatste statistieken blijkt dat het bereik daarvan afneemt en de volgers die je hebt verworven, steeds moeilijker zijn vast te houden.

Hoe zou dat komen? Eenvoudig, wie zich in de social media waagt, wordt overspoeld door een zee aan informatie. Informatie die is afgestemd op de grote groep, waarmee niet gezegd is dat daarmee jouw klanten zijn omschreven. Het is fantastisch om veel volgers op Twitter en Facebook te hebben, maar gebruik die groepen liever om het bereik van je nieuwsbrieven per email te vergroten. Probeer ze abonnee van je nieuwsbrief te maken!

Social media cooler

Wat is er zo belangrijk aan de toch ietwat ‘suffe’ nieuwsbrief? Social media zijn toch veel cooler in de communicatie? En lekker direct, mensen kunnen meteen reageren op wat je post of twittert. Helemaal waar, maar social media missen iets, dat de nieuwsbrief per email wèl heeft.
Ga maar na bij jezelf: wat doe je ’s ochtends als je uit bed bent? Juist, je leest eerst je nieuwe email. Wat doe je vóór je naar bed gaat? Alweer goed, nog even op je telefoon kijken of er nieuwe emailberichten zijn binnengekomen. En hoeveel keer per dag check je je inbox? Zet dat nu eens af tegen de keren dat je Twitter of Facebook bekijkt...

Uit allerlei recente onderzoeken blijkt dat leads via social media in aantal afnemen, en ook in kwaliteit. We scannen onze social media, terwijl we veel meer geneigd zijn om onze emails ook echt te openen. Daar heb je je immers voor aangemeld, voor een bepaalde leverancier, instelling, hobby of interesse. Dikke kans dat je dus die nieuwsbrief van organisatie X wel opent, terwijl je wellicht op de Facebook website niet constant naar die bewuste pagina zoekt. Veel te omslachtig.

Telefoonklapper

Twintig procent van je klanten opent een nieuwsbrief per email, wijst onderzoek uit. Op Facebook praat 5 procent over wat jij op je fanpage publiceert. Zou je 20.000 fans op Facebook hebben (en dat is een hele hoop!), dan zouden zo’n 1.000 volgers jouw bericht zien op Facebook. Terwijl, als je een mailinglist van 5.000 hebt, er 1.000 worden geopend en 300 à 400 mensen doorklikken naar je webpagina. Zie de social media als je telefoonboek, de mailinglist als je telefoonklapper met goede bekenden, vrienden en familie. Volgens US Direct Marketing Association levert elke dollar die je spendeert aan email marketing je $35,02 op. Dat is nog eens de moeite waard!

Email kwam en email blijft. Social media kwamen, ramden er hard in, maar zijn nu op hun retour, want ze zijn te veel bedoeld voor de grote massa. Wees de slimste en gebruik de social media om je mailinglijst te laten groeien. Social media zijn een geweldige vijver om in te vissen om uiteindelijk een grotere omzet te realiseren. Via je nieuwsbrief per email.

Nieuwsbrief sjabloon

Nu is het versturen van een nieuwsbrief weer iets anders dan een korte tweet of post. Wij van hilgie.com kunnen ons voorstellen dat je daar tegen aan hikt. Geen nood... wij maken prachtige sjablonen voor een nieuwsbrief, met ruimte voor illustraties als je dat wil. En heb je graag dat wij ook de inhoud verzorgen, dan doen we dat. Nieuwsbrieven via email zijn een blijvertje, wat er verder ook aan nieuwe snufjes wordt bedacht. En zo’n nieuwsbrief moet er ‘gewoon’ perfect uitzien. Vinden wij.

 

Andere artikelen die misschien interessant voor u zijn:
Houd volgers op social media te vriend
Tekst op je website – anders en beter
Social Media en de eerste indruk
Virtueel werken heeft de toekomst
Visitekaartje is van alle tijden

Over hilgie.com: 
hilgie.com is een allround web & designbureau voor online en offline communicatie. Wij helpen je effectief te communiceren met jouw doelgroep. Door slimme en creatieve communicatiemiddelen te bedenken die naadloos bij jou en je bedrijf passen. Bijvoorbeeld een innovatieve website of een brochure met mooi beeldmateriaal en een duidelijk verhaal. Of een compleet nieuwe huisstijl die uitstraalt waar jouw bedrijf voor staat. Maar ook voor ‘alleen’ een logo of flyertje kun je bij ons terecht.

Laatste projecten